Районна избирателна комисия Велико Търново


РЕШЕНИЕ
№ 110
Велико Търново, 14.03.2017

ОТНОСНО: препратен по компетентност от ЦИК сигнал, постъпил от Росен Русев

На електронната поща на РИК - Велико Търново е препратен по компетентност от ЦИК - София, сигнал с вх. № 203/14.03.2017г., подаден от Росен Русев, с е-mail: [email protected]. В сигнала не се съдържат индивидуализиращи белези на подателя.

В сигнала се излагат твърдения, че „Плакатите на автобусните спирки в гр. Велико Търново са в нарушение на чл. 183, ал. 2 от ИК, а на витрината на пицария Биянко има поставен плакат на кандидат за депутат, който също  е в нарушение на горепосочените член и алинея“.

Липсата на посочване на конкретна/и автобусни спирки на територията на гр. Велико Търново, препятства извършването на проверка на място.

По отношение на втория посочен обект – „витрината на пицария Биянко“, членовете на РИК-В.Търново по подразбиране приемат, че сигналът се отнася за   заведение за обществено хранене „Бианко“, разположено в централна градска част на гр. В.Търново на пл. „Майка България“ .

Във тази връзка членове на РИК - Велико Търново, излъчени от различни политически сили, извършиха проверка на заведение за обществено хранене „Бианко“, с административен адрес гр. В.Търново пл. „Майка България“ 1.

При проверката се установи следното:

На витрината на обекта наистина е поставен плакат, съдържащ агитационен материал на кандидат за депутат от листата на ПП ГЕРБ. На същият има поставен надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление”, който надпис е разположен в обособено поле отговарящо на  изискванията на чл. 183 ал.2 от ИК, а именно информацията да заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и да е разположена в обособено поле.

С оглед, на което сигналът се явява неоснователен и следва да се остави без уважение.

С оглед изложеното, Районна избирателна комисия – Велико Търново, на основание чл. 72, ал.1, т.20 от Изборния кодекс

 

                                                                         Р Е Ш И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ като неоснователен сигнал с Вх. № 203/14.03.2017г., подаден от Росен Русев за нарушение на чл.183, ал 2 от ИК.

 

            Настоящото решение подлежи на обжалване в тридневен срок от по-късното по ред, обявяване / публикуване, пред ЦИК - гр.София.

Председател: Десислава Стефанова Йонкова

Секретар: Христо Здравков Данев

* Публикувано на 14.03.2017 в 18:06 часа

Календар

Решения

  • № 281 / 29.03.2017

    относно: Жалба от Татяна Иванова, Цанка Трухчева, Десислава Дянкова, Костадин Хубанов, Стефка Атанасова, Юлия Павлова-Недева, Стефка Атанасова –част от състав на СИК № 040400067 против Ана Костадинова –секретар в СИК № 040400067

  • № 280 / 26.03.2017

    относно: Жалба от Сева Памукчиева – представител на КП „Да България“

  • № 279 / 26.03.2017

    относно: постъпили жалби от Свилен Миладинов Колев – член на СИК

всички решения